Havets kardinal

Havets kardinal 5 oppskrifter August, 2017 TEKST & OPPSKRIFTER: Magnus Sjøberg FOTO: Introbilde: Anette C. Nilsen Matbilder: Inkognito / Mattis Bjørnsen Vinanbefalninger: Geir Salvesen   Hummeren er en svært folkesky og tilsvarende ettertraktet kystperle....

Bacon Love

Alle liker bacon, og bacon går til alt. De som sier noe annet tar feil. Hvem er det som ikke liker bacon liksom?

Øl til alt – møte med Nome

Det er for lengst slutt på den tid da øl var forbeholdt de få, kara med hår på brøstet. De drikker øl fortsatt, bevares, men nå har så mange flere oppdaget ølets gleder. Til og med damene har oppdaget ølet. Vi kan trygt si at det finnes et øl for enhver anledning, noen kan bælmes, andre bør med fordel nippes!

ET HAV AV PLAST

Tenk å leve på en øde øy, en som stille flyter rundt på havet. Ligge på ryggen og se opp mot himmelen. Vite at du er del av én stor organisme som ingen land gjør hevd på, men alle har bidratt til i fellesskap. Et helt kontinent bygget på en felles, global historie – en plastpose med ukjente skrifttegn, en plastflaske med lett gjenkjennelig avsender, en utgått plastsandal og en plastbøtte som har mistet farge i sola

Japansk mat – best i verden

Sushi er allerede så stuevarmt i Norge at vi lar det ligge i denne konteksten. Likeså utelukkes ramen, da det finnes en inngående artikkel om denne retten her. (Lenke til saken.) Dermot kommer vi til å smake på klassiske japanske retter som yakitori, tempura, sukiyaki, okonomiyaki, udon og gyoza – eller kyllingspyd, frityrstekt alt-mulig-rart, hot pot, pannekake, tykke nudler og dumplings, som disse rettene kan kalles på norsk (i mangel av bedre oversettelser).

Inkognito har et solid team med kjente og erfarne skribenter og innholdsprodusenter i ryggen. Derfor kan vi tilby tekster, reportasjer og lengre artikler om et bredt spekter av temaer knyttet til mat og drikke.

Faste bidragsytere:

Pia Strømstad er journalist og skribent har blant annet vært redaksjonssjef i Mat fra Norge og redaktør av magasinet Bake. Hun skriver om mat, trender og miljø. Pia har skrevet flere bøker og holder presentasjoner, først og fremst for barn, men har også oversatt bøker om mat og –kultur.

Magnus Sjøberg er Inkognitos egen kokk og matstylist. I tillegg til å produsere oppskrifter, lage mat og style til foto for kundene våre, har han gitt ut flere kokebøker. Magnus er også jeger, fisker og lidenskapelig opptatt av råvarer fra naturen rundt oss.

Geir Salvesen er en av Norges mest erfarne vinskribenter. Han har vært fast vinskribent og –anmelder i Aftenposten i 26 år. Geir har reist verden rundt på jakt etter gode viner, mat- og reiseopplevelser og har skrevet 15 bøker om dette. Flere av dem har vunnet priser i Gourmand World Cookbook Awards.

Liora Levi er utdannet sommelier (vinkelner) og er kåret både til Norsk Mester for Vinkelnere (2013) og Nordisk Mester (2012). Hun skriver og holder foredrag om sine tre største lidenskaper; vin, mat og reise.

Robin Syversen er Inkognitos egen tekstforfatter. Han er allsidig og brennende opptatt av musikk, vegetarmat, miljø og helse. Han har bodd flere år i Japan, snakker japansk og skriver blant annet om japanske mat- og drikketradisjoner, om vegetarmat og temaer knyttet til miljø og matproduksjon.

Ann-Christin Hansen er utdannet ernæringsfysiolog og er DNCF-sertifisert coach med fokus på kosthold og ernæring. Hun holder foredrag, blogger og driver med veiledning og har lang erfaring med å motivere og hjelpe folk til å endre kostholdsvaner og å bli bevisst på hva som styrer oss i hverdagen.

MatMat og vin

Havets kardinal

Havets kardinal 5 oppskrifter August, 2017 TEKST & OPPSKRIFTER: Magnus Sjøberg FOTO: Introbilde: Anette C. Nilsen Matbilder: Inkognito / Mattis Bjørnsen Vinanbefalninger: Geir Salvesen  ...

Øl

Øl til alt – møte med Nome

Det er for lengst slutt på den tid da øl var forbeholdt de få, kara med hår på brøstet. De drikker øl fortsatt, bevares, men nå har så mange flere oppdaget ølets gleder. Til og med damene har oppdaget ølet. Vi kan trygt si at det finnes et øl for enhver anledning, noen kan bælmes, andre bør med fordel nippes!
Miljø

ET HAV AV PLAST

Tenk å leve på en øde øy, en som stille flyter rundt på havet. Ligge på ryggen og se opp mot himmelen. Vite at du er del av én stor organisme som ingen land gjør hevd på, men alle har bidratt til i fellesskap. Et helt kontinent bygget på en felles, global historie - en plastpose med ukjente skrifttegn, en plastflaske med lett gjenkjennelig avsender, en utgått plastsandal og en plastbøtte som har mistet farge i sola
Mat og vin

Japansk mat – best i verden

Sushi er allerede så stuevarmt i Norge at vi lar det ligge i denne konteksten. Likeså utelukkes ramen, da det finnes en inngående artikkel om denne retten her. (Lenke til saken.) Dermot kommer vi til å smake på klassiske japanske retter som yakitori, tempura, sukiyaki, okonomiyaki, udon og gyoza - eller kyllingspyd, frityrstekt alt-mulig-rart, hot pot, pannekake, tykke nudler og dumplings, som disse rettene kan kalles på norsk (i mangel av bedre oversettelser).
Mat og vin

Sushi og vin. Toppvalgene til supermaten

Skrevet av Geir Salvesen - Synet. Smaken. Følelsen etterpå. Elskere av sushi kjenner hemmelighetene som gjør at dette er en av verdens mest fremgangsrike matstiler. Men det er mange varianter. Så hva skal man velge? Og hva skal man drikke til? Det kommer an på. Her er en kjapp guide til prinsippene bak vinmatching til sushi.
Øl
Øl til alt – møte med Nome

Øl til alt – møte med Nome

Det er for lengst slutt på den tid da øl var forbeholdt de få, kara med hår på brøstet. De drikker øl fortsatt, bevares, men nå har så mange flere oppdaget ølets gleder. Til og med damene har oppdaget ølet. Vi kan trygt si at det finnes et øl for enhver anledning, noen kan bælmes, andre bør med fordel nippes!
Miljø
ET HAV AV PLAST

ET HAV AV PLAST

Tenk å leve på en øde øy, en som stille flyter rundt på havet. Ligge på ryggen og se opp mot himmelen. Vite at du er del av én stor organisme som ingen land gjør hevd på, men alle har bidratt til i fellesskap. Et helt kontinent bygget på en felles, global historie - en plastpose med ukjente skrifttegn, en plastflaske med lett gjenkjennelig avsender, en utgått plastsandal og en plastbøtte som har mistet farge i sola

Inkognito

Telefon: 22 12 18 20

Hegdehaugsveien 31 0352 Oslo
Postboks: 218 Bogstadveien, 0323 Oslo

© 2017 Inkognito AS.

KONTAKT

Bestille oppdrag:

bestilling@inkognito.no

Distribusjon:

distribusjon@inkognito.no

Økonomi / faktura:

iselin@inkognito.no

Inkognito fakturamottak:

faktura@inkognito.no